Font Size: A A A

Home > News > Case Studies > New control room for Kew

Case Studies

New control room for Kew

Kew Gardens in west London were looking to update their security surveillance equipment, which included their control room, which needed to be brought out of the 1980s. Kew met control room furniture company Thinking Space Systems at the annual IFSEC exhibition in London Docklands, in 2017. Thinking Space were tasked with helping to turn what was once a cramped, dark workspace into a bright, airy and modern workplace, with new security control room furniture at the Royal Botanic Gardens, Kew. A new two person console, media wall and storage cupboards were provided by Thinking Space, pictured.

With 1.6 million visitors each year and over 330 acres of estate to keep secure, the control room was gutted while remaining fully operational. Thinking Space reports that it worked with the client to optimise the space available by changing the orientation of the room. Out of hours and night work were required to ensure no loss of security services during the work.

The complete project was delivered to timescales. The control room manufacturer says that it’s now a room that everyone is proud of, particularly Security Manager John Deer, who was behind the project. He said: “It certainly has the wow factor now and I can’t thank all those involved enough for delivering the project so seamlessly by working as a team. I am so proud of this achievement; it is my legacy to Kew Gardens.” Operators commented “before the refurbishment, we were sat together closely, and with it being a dark room, it felt like there was no room to breathe! I even experienced headaches because of the environment. With the control room as it is now, it is so light and airy. Immediately I noticed that the colours chosen for the furniture bring a sense of calm to the room. No more headaches!”

Visit https://www.thinking-space.com.


Tags

Related News